grundlicens-3.jpg

grundlicens

för alla!

 
 

stadsträd finns för alla

Stadens träd är värdefulla för alla medborgare, för alla som bor och verkar i staden. Läs mer om hur du kan ta vara på träden nära dig.

Alla licenser är personliga. Grundlicens får du helt utan kostnad. Allt du behöver göra är att gå till stadstrad.se och med några få knapptryckningar har du en ett eget konto och en egen inloggning. För yrkesverksamma finns expertlicenser.

När du är inloggad kan du:

  • Hitta träd i din närhet, runt din bostad eller arbetsplats

  • Bidra med kunskap om träd, som diameter, trädslag, antal stammar och mer.

  • Dela med dig av särskilt vackra träd, träd som betyder något för dig. Ta ett foto på trädet, på hela trädet eller en detalj.

  • Göra någon uppmärksam på ett visst träd. Alla träd är individer och alla har en egen webb-adress (URL). Kopiera denna adress och skicka trädet så kommer mottagaren hitta direkt till ditt träd.

  • Varför inte skriva en hälsning till trädet? Eller gör en observation, berätta något om trädet och dela detta.

Du kan också lägga till träd som saknas i kartan eller ta bort träd som inte längre finns kvar.

Du kan även bli inbjuden till och ta del av trädkartor som expertanvändare lagt upp (det kan vara publika kartor som alla kan se eller trädkartor som bara vissa inbjudna medlemmar kan se). Kanske gör någon en trädkarta över stadens alla vackraste blommande träd. Eller en trädkarta över träd med frukt som det står fritt att plocka